Uniek: Plantenkwekerij Valstar en tomatenkwekerij Enthoven vieren 50-jarige relatie

Jarenlange relaties zijn in de moderne glastuinbouw al lang geen vanzelfsprekendheid meer. Des te opvallender is het dat Plantenkwekerij Valstar en tomatenkwekerij Enthoven er al een halve eeuw een samenwerking op na houden. Dat werd eind juni op een toepasselijke wijze gevierd. Voor Peter Enthoven, de vierde generatie in het bedrijf, en echtgenote Agnes was er onder meer een taart en een koffiezetapparaat voor in de kantine.

 

De samenwerking tussen Plantenkwekerij Valstar en tomatenkwekerij Enthoven gaat terug tot het jaar 1966. Groenten kweken doet Enthoven al veel langer: het familiebedrijf heeft een historie van meer dan een eeuw. Het assortiment is door de jaren heen opgeschoven naar meer specifieke tomatensegmenten. Op een oppervlakte van 1,1 hectare in Kwintsheul teelt Peter Enthoven samen met zijn vrouw Agnes momenteel oranje en gele trostomaten en San Marzano tomaten, ook belicht.

De planten daarvoor betrekt het bedrijf al 50 jaar van Plantenkwekerij Valstar. Dat werd op eind juni gevierd met een feestelijk onderonsje tussen John Hendriks, Peter en Agnes Enthoven. Het echtpaar ontving bloemen, een taart, een koffiezetapparaat voor de medewerkers in de kantine en als extra aandenken een symbolisch beeldje. De inscriptie op het koffiezetapparaat sprak boekdelen:
'50 jaar samenwerking op niveau'.

Blockquote icon

We stemmen onze productie exact op uw wensen af!

- Ronald van der Sande -