Groente voor de opkweek: paprika

✔ Eigen merk: Bellisima
✔ Specialist in dubbelbloemige chrysanten
✔ Volle bloemen d.m.v. bloemschermen

Omdat deze groente tegenwoordig ook geschikt is voor opkweek, wordt de paprika steeds meer gegeten in Nederland. Deze pepersoort was nog niet zo lang geleden best uniek in de Hollandse keuken, maar tegenwoordig hoort hij er echt bij. Daarom is de paprika de afgelopen jaren geschikt gemaakt voor de opkweek, waardoor deze groente tegenwoordig volop verkrijgbaar is in Nederland, het hele jaar door.

Verschillende soorten van deze groente voor de opkweek: de paprika is zeer veelzijdig

Het mooie van de paprika is natuurlijk dat deze groente in veel verschillende kleuren beschikbaar is. De groene, gele en rode zijn het meest bekend, maar kent u de oranje variant ook al? Deze paprika is ook steeds vaker in Nederlandse keukens te zien. Wist u dat de paprika er is in nog veel meer kleuren? Zo wordt deze groente in de opkweek ook gekweekt in het wit, bruin of lavendelblauw. Zo zet u eenvoudig een kleurrijke maaltijd op tafel, en met het inkopen van onze geënte paprika voor de opkweek geeft u uw klanten ook de kans om dit te doen.

Ontdek onze geënte paprika uit de opkweek

Bij de opkweek van verschillende soorten groente, zoals bij de paprika, gebruiken onze specialisten de ent-techniek. Met deze techniek wordt een stekje van een plant gekweekt op de onderstam van een andere plant van dezelfde soort. Deze werkwijze heeft verschillende voordelen. Zo heeft u een hogere opbrengst en kunt u dus meer paprika’s verkopen. Met de opkweek van een geënte paprika kweekt u groente van hoge kwaliteit. Ook groeit de plant snel. Ook is de plant van een geënte paprika, komkommer, aubergine of tomaat vaak bestand tegen veel voorkomende ziektes.

Meer weten? Kom eens langs

Bent u benieuwd naar hoe de opkweek van een geënte paprika of andere groente in zijn werk gaat? Kom eens langs in de kwekerij van Plantenkwekerij Valstar Plant BV in ’s Gravenzande, nabij Den Haag. Wij laten u dan graag de mogelijkheden zien. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via +31 (0)174 212 021 of stel uw vragen via info@valstarplant.nl.

"Als we complimenten krijgen over onze opkweekinspanning beginnen we allemaal te glimmen."

– Ronald van der Sande